fbpx

Hvorfor er innhold viktig for synlighet?

Innhold er faktisk en av de mest avgjørende faktorene som påvirker en nettsides rangering i søkeresultatene. Søkemotorer som Google og Bing analyserer innholdet på en nettside for å forstå hva den handler om og hvilke søkeord den er relevant for. Siden vil bli rangert høyere dersom den har innhold som er relevant, oppdatert og kvalitativt.

Grunner til at innhold er viktig for SEO:

  1. Relevans: søkemotorer ønsker å vise resultater som er relevante og nyttige for brukerne. Dersom du stadig søker etter svar i en søkemotor og aldri finner fram til det du leter etter så vil du etter kort tid antagelig bruke en annen informasjonskilde. Derfor er det superviktig for google å finne den informasjonen brukerne søker etter. Hvis du kan tilby dine besøkende relevant og nyttig informasjon om produktene eller tjenestene dine, vil google rangere siden din høyere i søkeresultatene nettopp fordi du kan svare på det brukerne spør etter (eller muligens kan lure på).
  2. Kvalitet: Kvaliteten på innholdet påvirker også dens rangering. Søkemotorer vil rangere nettsider høyere om de har unikt, informativt og engasjerende innhold. Det er altså ikke bare å spytte ut innhold i store mengder. Dersom det kun blir «støy» som ikke gir brukerne noe form for verdi kan det oppfattes som negativt. Også; dersom innholdet ikke er relevant for det nettsiden din handler om vil både besøkende og google bli forvirret. Så, unngå å skrive innlegg om hvilken film du så i helgen med mindre du driver en livstils blogg eller selger abonnement for en filmstrømmetjeneste.

    Tips: en god plass å starte når du skal skrive innhold er å tenke gjennom hva kundene dine faktisk lurer på. Se for eksempel gjennom faktiske spørsmål du har fått av kundene dine og skriv artikler om det. Prøv også å tenke gjennom hvilket søkeord kundene bruker i google når de prøver å finne svar på disse spørsmålene, og bruk dem i teksten din. Men vær forsiktig! Bruker du søkeordet unødvendig mye kan det føre til lavere rangering.
  3. Oppdatert innhold: Google liker sider som har oppdatert innhold. Nettsider som regelmessig oppdaterer innholdet med relevant informasjon, vil ofte ha en høyere rangering enn dem som aldri oppdaterer det. Ta en liten gjennomgang av innholdet ditt innimellom. Om du finner noe som er utdatert, så oppdater det med noe nytt!  

Vi er alltid glade for å høre fra deg! Har du spørsmål om våre tjenester eller ønsker du å lære mer om hva vi tilbyr? Ikke nøl med å ta kontakt med oss ved å fylle ut skjemaet. 

Kontaktskjema