fbpx

5 Gode frakt-tips, til deg som sender varer fra en nettbutikk

Når du driver en nettbutikk eller tenker på å starte en, er forsendelser av produkter en viktig del av kundeopplevelsen. Det er derfor viktig å tilby en pålitelig og effektiv fraktprosess, for å skape fornøyde kunder og opprettholde et positivt omdømme. Disse enkle tipsene vil hjelpe deg med å optimalisere fraktprosessen og gi kundene dine en sømløs opplevelse fra bestilling til levering.

 1. Velg riktig fraktpartner
  Velg en fraktpartner som passer til dine behov og ditt budsjett. Vurder faktorer som pris, leveringstid, ekstra tillegg og servicegrad. Ofte kan det å forhandle pris som liten nettbutikk eller ny oppstartet virke relativt umulig, men fortvil ikke. Da kan gode partnerskap med aktører som har opparbeidet seg dette, være en god løsning.

 2. Automatiser bestillingsprosessen
  Bruk en fraktløsning / EDI løsning som gjør mesteparten av jobben for deg og minimerer risikoen for feil. Med en løsning som er integrert med din nettbutikk, vil man kunne få automatisk overført frakt og forsendelsesdata automatisk. Du sparer tid pr. pakkeprosess og er sikker på å nå riktig kunde.

 3. Optimaliser emballasjen
  Forsikre deg om at emballasjen er optimalisert for produktene dine. Bruk emballasje som er beskyttende, men ikke for tung eller for stor. Det vil bidra til å optimalisere fraktkostnader og ikke minst unngå skader på produktene som sendes.

 4. Tilby sporing av forsendelsene
  Tilby sporing for å gi kundene dine trygghet i forsendelsesprosessen og gjør det enkelt å følge meg på status i leveransen. Dette vil økt kundetilfredshet igjennom enkel og ryddig service.

 5. Ha klare returinstruksjoner
  Ha klare og tydelige instruksjoner for retur av varer, og synliggjør dette både på nettbutikken din og i ordrebekreftelsen kunden mottar. Dette vil gjøre det enkelt for kundene dine å forholde seg til og ikke minst bidra til å bygge tillit til din butikk og nettbutikk.

Med Digipos fraktavtale kan vi løse alt det ovenstående sammen med deg. Nysgjerrig på en god fraktavtale som legger til rette for gode priser og effektive rutiner? Ta kontakt med oss for en uforpliktende kaffekopp.

Vi er alltid glade for å høre fra deg! Har du spørsmål om våre tjenester eller ønsker du å lære mer om hva vi tilbyr? Ikke nøl med å ta kontakt med oss ved å fylle ut skjemaet. 

Kontaktskjema